De Koningshoeven
La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #37

€ 17,50

- 1 +
- Gratis verzending vanaf € 75,-
- Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
(4.32) / 5.00

Mogen we aan u voorstellen, de nieuwste parel uit de Oak Aged reeks van De Koningshoeven: De La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #37.

Deze batch is samengesteld uit een mix van eiken, acacia en kersen houten 'barriques' met medium en heavy toasting, waar de Quadrupel tot 2,5 jaar in alle rust op heeft gerijpt.

Voor de voorgaande batches La Trappe Quadrupel Oak Aged werden voornamelijk vaten gebruikt waar eerder gedistilleerde dranken en wijnen op gerijpt hadden. Deze keer is ervoor gekozen om enkel ongebruikte barriques in te zetten, waardoor een unieke signatuur van diverse soorten Europees hout ontstaat.

Batch 37 presenteert zich met een mooie en stevige beige kleurige schuimkraag. Door de lange rijping op hout is de kleur van het bier diep donker geworden, en hiermee een stuk donkerder dan de normale Quadrupel.

De bijzondere houtcombinatie van deze batch resulteert in een zeer complexe, rijke en fijne geur en smaak. Door de lange rijping van de La Trappe Quadrupel op verschillende soorten nieuwe barriques ontstaat het typische hout karakter met in de geur veel vanille, amandel, cacao en karamel.

De smaak is te omschrijven als warm, vriendelijk en vooral fluweelzacht. De aangename bitterheid is lager dan die van de reguliere Quadrupel en wordt meer naar de achtergrond verdrongen. De ondertoon van het bier is prettig zoet, mede vanwege het hogere alcohol gehalte. In de nasmaak domineert het vriendelijke hout karakter, samen met moutige tonen van karamel en esters.

KLEUR
BITTERHEID
ZOETHEID
DRINKTEMPERATUUR 12- 16 °C
ALCOHOL 11.0%
INHOUD 37,5cl
STIJL Quadrupel
Belgian Quadrupel
HERKOMST
Untappd Check-ins!

Vergelijkbare bieren
Zeker weten dat je deze ook wilt proberen! Hetzelfde maar dan anders.

Wij verkopen o.a. bieren van de volgende brouwers

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze speciale deals